Det vackras förespråkare

Naturromantisk konst, det är något jag verkligen gillar. Den idealiserade världen som visar det vackra. Kanske intetsägande för många, men jag älskar dessa verk. I mitt eget fotograferande har jag ofta dessa konstnärers visioner i mitt huvud. Vill absolut inte påstå att mina enkla bilder är i närheten av dessa mästares uttryck. Men jag har en ambition att ofta finna ett måleriskt uttryck i mitt bildskapande. Inte härma, utan bara bära med mig tankar kring hur dessa naturromantiker såg på skapnaden av naturen och dess skönhet.

MorgontystnadMorgontystnad, ett fotografi av Peter Samuelsson

Många anser säkert, med full rätt, att dessa bilder och synsättet kring dem är förlegat. Inte minst med hänsyn till hur världen omkring oss ser ut. Även jag, ägnar dessa förskräckligheter som sker tankar och ibland också handling. Men när jag är ute i naturen och fotograferar då väljer jag att förlora mig i det vackra.

Flow in my realityFlow in my Reality, ett fotografi av Peter Samuelsson

Hur Du gör i Ditt fotograferande lägger jag mig inte i på något sätt. Men om Du har lust, ägna en stund till att studera dessa naturromantiska konstverk. Finns massor på nätet om ämnet. Kanske blir Du, om Du inte redan är det, inspirerad och nyfiken.