Förlorad…igen

Höst, den tid som jag älskar mest av våra årstider. Varför är det så, är inte våren hoppets tid. Är inte den nordiska sommaren det skönaste som finns. Jovisst, jag gillar även de övriga årstiderna men hösten med sin förgänglighet och skönhet i förfallet fångar mitt sinne mer. W Åsen Höst 2014 8 _DSC5701Efter en tids intensivt svampfotograferande är det nu dags att ta mig an de mer och mer välfyllda höstbäckarna. Det i mitt tycke idealiska ljuset för bäckfotografering har infunnit sig.  Tillsammans med höstlöven kan jag finna ljuset och glöden som jag vill ska finnas med i de utsnitt jag vill jobba med.

W Åsen Bäcken 101 ICM _DSC5475Personligen gillar jag allra mest att nyttja ICM-tekniken på mina alster från bäcken. Det går väl kanske inte hem hos så många andra. Men det spelar mig ingen som helst roll, det är så här jag vill uttrycka mig när jag skapar mina bilder.

W Åsen Höst 2014 7 _DSC5650Avkopplingen och rofylldheten när jag finner ett flow vid skapandet av dessa bilder är bland de bästa stunderna jag har i min fotohobby. Timmarna glider iväg och jag känner bara glädje och ett slags tidlöst tillstånd som gör mig smått euforisk.

W Åsen Höst 2014 6 _DSC5585När ljuset letar sig ner i bäckfåran faller bitarna på plats. Får jag sen till min bild som jag ser den i mitt inre, ja då är jag en lycklig man.