Hoppjerka eller ombyte förnöjer

Sommaren tuffar på och semesterveckorna börjar så sakteliga att tryta. Det blir många sköna behagliga dagar med en del slappande i solen. Men också fotograferingen pockar på uppmärksamhet. Vet inte varför men det är svårt att släppa fotandet trots att det bara är en hobby. Tankar som, jag måste ut och fota nu. Kan det inte bli regn snart så bäckarna fylls igen. Ja, sådana spörsmål ligger och maler hela tiden. Vädret är som det är, meningslöst att klaga på. Solen mitt på dagen gör det svårt att finna den där riktiga motivationen för fototurer. Morgonen ja, då ska man ju upp vid tre om man ska vara på plats när det händer. Kvällarna har inte heller bjudit på så många tillfällen. Det har ju varit många helt fantastiska kvällar ur semesterfirarperspektivet. Men fotomässigt, nja. Men nu när jag sitter och tittar på bilder från senaste veckan så ser jag vilka olika typer av bilder som blivit till. Tänkte här visa några prov från fotohoppjerkans vecka.

Flow timeFrån Gullbrannastranden. En ICM-bild där känslan jag hade var att tiden kör på vare sig jag vill eller inte. Allt bara sveper förbi utan att jag egentligen ser eller uppmärksammar det som sker runt omkring mig. Hur många tillfällen i livet lägger vi verkligen på minnet?

Daglilja från trädgårdenDaglilja från trädgården. En förmiddag med en del moln som gjorde altanen till en bra plats för växtfoto. Brukar annars hålla till på övervåningen med studioljus. Men som sagt, idag fick det bli naturligt ljus. Hade bestämt att ta några växtporträtt med vit bakgrund. De gamla skolplancherna som vi alla minns var min förebild.

Bäck på HallandsåsBäck på Hallandsås. Självklart kan det ju inte gå en hel vecka utan att jag besöker Hallandsåsen. Det kom faktiskt så mycket som 100 millimeter regn på åsen under ett drygt dygn. Så nu fanns det vatten och liv igen i ”mina” bäckar.

Morgon vid LaganMorgon vid Lagan. Det här var en sådan där morgon då klockan ljudligt talar om att morgonen är bara någon timma bort. Några mil att köra, förhållandena var väl inte de bästa. Mulet och lite mindre dimmor än vad jag önskade. Blev inte så många bilder denna tur. Men jag jobbade fram denna som jag ändå tycker speglar hur jag upplevde motivet och stunden.

PoppelnattsvärmarePoppelnattsvärmare. Till sist vill jag visa en bild på denna svärmare. Min hustru upptäckte den när den slog sig ner på samma bänk som vi satt på. Det var hemma i trädgården. Varken Ingrid eller jag har sett denna art tidigare. Den var stor, uppskattningsvis ca 70 mm i spannet.

Ja, så kan alltså en fotovecka se ut när man hoppar lite hit och dit mellan motiven.