Kullaberg och klarblå himmel

Nu är denna fantastiska sommarledighet till ända, i alla fall för min del. Funderade över vad jag ville göra denna sista semestervecka. Det slog mig att Kullaberg har jag inte besökt på länge. Prognoserna visade på en del moln så det verkade lovande. Drog ner till Kullen under eftermiddagen och kunde konstatera att det blev mer och mer molnfritt på himlen. Så det blev till att försöka fånga detta stycke berg och hav utan sprakande solnedgång. Här kommer en kavalkad över vad jag lyckades åstadkomma.

Kullaberg 1Utsnitt från ett litet parti med klippor och tång. Solen gav ett vackert skimmer i det ganska lugna havet.

Kullaberg 2Bilden är från ungefär samma plats som föregående. Några klippor sticker upp över ytan och fångar de sista solstrålarna.

Kullaberg 3Ytterligare ett utsnitt från den plats som jag tilltalade mig för stunden.

Kullaberg 4En sista bild från detta lilla stycke kust innan jag flyttade mig några meter längre bort.

Kullaberg 5Ett enkelt och tacksamt motiv. Gillar hur stenarna i vattnet försvinner i ett töcken.

Kullaberg 6Ett lite större parti. Här fotograferat strax efter solens nedgång. Den blå tonen har jag förstärkt en aning på denna och följande bilder.

Kullaberg 7Samma klippor som på föregående bild. Intressant att se hur motiven ändras beroende på vinkel och utsnitt. Skulle kunna hålla på hur länge som helst med denna typ av fotografering.

Kullaberg 8Hade svårt att slita mig från denna klippa. Blev många bilder härifrån.

Kullaberg 9Allt har sitt slut, även denna kväll var till ända. En avslutningsbild där jag vänt upp mot lilla fyren.

Så blev alltså detta Kullabergsbesök utan de vanliga ingredienserna. Solnedgång med moln och starka vindar uteblev denna gång. Nu fick jag istället sikta in mig på mindre utsnitt och träna på hur jag fångar dessa på, för mig, bästa sätt.